2009. december 21., hétfő

Diós kosárka- recept

A diós kosárka receptje, mert egy páran kíváncsiak rá:

Hozzávalók:

Tésztához:

- 40 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 10 dkg porcukor

- 4 tojássárga

- 25 dkg margarin

Töltelékhez:

-40 dkg darált dió

-20 dkg porcukor

-4 tojásfehérje

-10dkg savanykás lekvár

Tetejére:

20 dkg étcsoki


Recept:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgákat és a margarint is hozzáadjuk, tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kivajazott kosárkaformákat megtöltjük a tésztával( én muffin sütőbe szoktam belenyomkodni!). Mindegyikbe egy kiskanál lekvárt teszünk, majd rá a tölteléket. A töltelék: a diót elkeverni porcukorral, majd a fehérjéből vert habbal összekeverni óvatosan.

Előmelegített sütőbe 190 fokon, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük! Ha kihűltek, a megolvasztott csokit a tetejére csurgatjuk, és lehet díszíteni egy szem dióbéllel a tetejét, vagy színes cukordarákkal! ( én sem vagyok nagy diós, de ez egy évben egyszer jólesik, és tényleg finom, omlós tésztája van, és nem száraz!)

Jó étvágyat!!


-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése