A diós kosárka receptje, mert egy páran kíváncsiak rá:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 tojássárga
- 25 dkg margarin
Töltelékhez:
-40 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-4 tojásfehérje
-10dkg savanykás lekvár
Tetejére:
20 dkg étcsoki
Recept:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgákat és a margarint is hozzáadjuk, tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kivajazott kosárkaformákat megtöltjük a tésztával( én muffin sütőbe szoktam belenyomkodni!). Mindegyikbe egy kiskanál lekvárt teszünk, majd rá a tölteléket. A töltelék: a diót elkeverni porcukorral, majd a fehérjéből vert habbal összekeverni óvatosan.
Előmelegített sütőbe 190 fokon, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük! Ha kihűltek, a megolvasztott csokit a tetejére csurgatjuk, és lehet díszíteni egy szem dióbéllel a tetejét, vagy színes cukordarákkal! ( én sem vagyok nagy diós, de ez egy évben egyszer jólesik, és tényleg finom, omlós tésztája van, és nem száraz!)
Jó étvágyat!!
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése